Søger du nye udfordringer - Se vores jobstillinger her

Er din bil efterårsklar?

efteraar
Har du styr på hvad du bør tjekke inden efteråret for alvor kommer i gang?

Hvis ikke, så kan det være en god ide at læse med her. Vi kommer nemlig med tips og tricks til dig og din bil. Hyundai eller ej. 😉

Hvad sker der med din bil i efteråret?

Når bladene begynder at blive røde og brune, så er det som regel fordi vi har ramt efteråret. Og med efteråret følger flere faktorer som du som bilejer bør være opmærksom på.

Som følge af efteråret får vi i Danmark nemlig både mere regn, mørke, kulde og vind, og det bør man imødekomme.

1. Skift til vinterdæk

En af de første gode råd er skiftet til vinterhjul. Det er de fleste bilejere heldigvis også gode til at huske på egen hånd. Dækkene på din bil spiller nemlig en stor rolle for din sikkerhed og for din kørsel i efteråret og gennem vinteren. 

Sørg derfor først og fremmest for at tjekke hvilke hjul der passer til din bilmodel. Det kan du bl.a. tjekke ved at kigge på de dæk du kører på nu eller kigge i bilen manual. Sørg herefter for at tjekke de dæk som du ønsker at sætte på din bil. Dæk kan nemlig blive for gamle, selvom de ikke er blevet slidt. Som udgangspunkt bør du regne med, at dæk har en levetid på omtrent 5-6 år. 

Tjek desuden også mønsterdybden på dine dæk regelmæssigt. Jo mere slidt dine dæk er, jo dårligere greb har de nemlig på vejen og jo slidtere dæk, jo længere bremselængde har du også. Dine dæk skal minimum have en dybde på 1,6 mm. Men det anbefales faktisk at skifte dæk, allerede når de er omkring 3 mm.

Er du i tvivl om hvordan eller vil du ikke selv bøvle med hjulskiftet, så kan du altid ringe til os her – Og alternativt booke en tid til et hjulskifte her.

2. Rengøring af din bil

Når vi kører i efteråret og vinteren kører i koldere og mere regnfulde måneder, så hober der sig også mere skidt op både på og i din bil. Det er derfor vigtigt, at du holder bilen ren, både for dit eget helbreds skyld men faktisk også for bilens. Lakken på din bil holder nemlig længere, hvis du regelmæssigt holder din bil ren. I vintermånederne ophober der sig også mere salt og skidt under din bil. Det kan derfor være en god ide, at give en bil en undervognsvask, så du får skyllet det værste væk. 

Indeni træder vi også ind med våde støvler og sko, hvorfor dine ellers fine måtter i bilen bliver beskidte og våde. Det kan derfor resultere i en grim lugt i bilen og et dårligt indeklima. En god ide er derfor også at anskaffe sig et sæt gummimåtter til bilen som du kan anvende i de kolde og våde måneder. På den måde undgår du den grimme lugt og passer bedre på din bil.

3. Tjek dine væsker

Det er generelt en god ide løbende at vedligeholde og holde øje med dine væsker på bilen. Særligt vigtigt er det op til efteråret, da din bil netop har været gennem flere varme og tørre måneder. Din bil kan derfor have brug for smørelse, inden efterårets fugt og regnvejr kommer. Salt og fugtigt vejr er nemlig gode forhold for rust. Du imødekommer det derfor ved at sørge for, at væsker som olie, sprinklervæske, bremse- og kølervæske er fyldt op med de rette væsker. 
Er uheldet i forvejen ude og du har fået flere rustskader i f.eks. lakken, bør du udbedre det hurtigst muligt. Rust kan nemlig brede sig til flere steder på bilen. 
– Hos din aut. Hyundai forhandler eller andet, kan du ofte købe lakstifter i den originale farve til bilen. De er gode og nemme at bruge til mindre lakskader. Er skaden større, så kan vi altid hjælpe dig hos vores værksted i Nordjylland. 

4. Gennemgå din bil for skader

Mange dele på din bil brydes med årene ned og bliver slidte. Det er derfor vigtigt, at gennemgå sin bil for skader. Dele som er særligt vigtige til vinter er bl.a. dine viskerblade, som sikrer dig at du har et godt udsyn og kan se ud gennem din bilrude. Gå dem derfor gerne igennem og tjek gummiet på dem. Så risikerer du heller ikke at få ridser i bilruden, hvilket kan give udforudsete regninger.

Sørg også for at din aircondition og/eller dit klimaanlæg i bilen har det godt. Det skal bl.a. være den rette mængde kølemiddel i for at den skal kunne fungere optimalt. Ligeledes kan den nogle gange have brug for en rengøring. Ved at holde din A/C ren og frisk, sikrer du dig at du ikke får dårlig lugt og bakterier gennem anlægget. Din aircondition bør efterses hvert 2. år.

En anden vigtig del på bilen op til vinter er selvfølgelig dine bremser. Sørg derfor for at få dine bremser efterset, så du er klar til glatte veje og vinterens køreture. En god tommelfingerregel er at gå dine bremser efter, eller få dem efterset, minimum hvert 2. år. 

Du kan booke en tid hos vores værksted lige her

5. Lygter og lys på din bil

Vi er gode til, at fortælle vores børn, bekendte, venner o.l. at de skal sørge for at cykle med lys om vinteren. Ligeså vigtigt er selvfølgelig at have styr på sin bils lygter og lys og at de opererer optimalt. Du bør derfor regelmæssigt gennemgå dit kørelys om det virker, som det skal. Tjek desuden også alle andre lygter på din bil. Du kan med fordel tænde for dit havariblink på en parkeringsplads og gå bilen efter for fejl og mangler. 

Har du ikke automatisk lys på bilen er det ligeledes en god ide, at gøre for vane altid at køre med lyset tændt. Vinter eller ej. På den måde er du altid sikker på, at du har fået lys på bilen og er på den måde ikke til fare for andre og dig selv. 

Er uheldet ude og en eller flere lygter ikke virker, så kan vi selvfølgelig hjælpe dig med at få dele hjem. 

Som autoriseret Hyundai forhandler, kan vi ligeledes finde de helt rigtige og originale lygter til dig og din Hyundai. 

Du kan ringe til os lige her

Book værkstedstid

Det skal være nemt at være ejer af en Hyundai. Derfor holder vores online booking åbent 24/7. Spring telefonkøen over og book nemt og hurtigt tid til eftersyn af din bil. Du skal blot indtaste dine oplysninger og finde den tid, der passer dig. Så står vi klar til at tage os godt af din bil.

Giv os et kald

Vi er i både Nørresundby, Hjørring og Frederikshavn, så du kan selv vælge hvilken afdeling du vil i kontakt med. 

Frederikshavn

Book værkstedstid

Det skal være nemt at være ejer af en Hyundai. Derfor holder vores online booking åbent 24/7. Spring telefonkøen over og book nemt og hurtigt tid til eftersyn af din bil. Du skal blot indtaste dine oplysninger og finde den tid, der passer dig. Så står vi klar til at tage os godt af din bil.

Book en prøvetur i

Book en prøvetur ved at vælge din ønskede afdeling forneden.

Kontakt os ang.

Har du spørgsmål, eller bare nysgerrig omkring bilen, så skriv til os her, så vil vi hjælpe dig.
Husk vi er i både Nørresundby, Hjørring og Frederikshavn, så du kan selv vælge hvilken afdeling du vil i kontakt med.