Søger du nye udfordringer - Se vores jobstillinger her

Gode råd til skift af vinter- og sommerdæk

daekskifte
Har du styr på hvad du skal vide om dine sommerdæk og vinterdæk?

Når sæsonen begynder at skifte til efterår og vinter eller forår og sommer, så skal huske at få skiftet din dæk til de rigtige. Vi kommer her med alle vores gode råd, når du skal skifte dæk. 

Hvornår skal man skifte til vinterdæk og sommerdæk?

Det kan være svært at holde styr på lige præcis hvornår man bør skifte til sine sommerdæk eller vinterdæk. Det tætteste svar som vi kommer på et rigtigt er: I tide.

En nem tommelfingerregel er, at når bladene begynder at skifte farve, så bør man få skiftet til hhv. vinterdæk eller sommerdæk. En anden huskeregel er også, at når vi begynder at ramme de 7 grader uden for, så bør man skifte til sine vinterhjul. Er du fortsat i tvivl om hvornår du bør skifte, så kan du altid ringe til os her

Hvor meget mm. mønster bør der være på dine dæk?

Der bør altid som minimum være 1,6mm’s mønster på dit dæk, men vi anbefaler faktisk at du skifter dine dæk, når de rammer 3 mm. Du bør derfor inden du sætter dine dæk på, tjekke hvorvidt mønsteret er dybt nok. Er du ikke sikker på, at dækmønsteret er dybt nok, så kan du tjekke slidindikatoren på dit dæk. De findes på alle dæk og du kan finde dem i kanalerne på dækket. Er dækket slidt ned til slidindikatoren, så bør du skifte til et nyere dæk. 

Alternativt kan du også bruge “20-krone-tricket”. 20-krone-tricket er når man tager en 20-krone og sætter ned i dækkets kanal. Sørg for at holde dronningens hovede opad. Synker mønten til begyndelsen af dronningens hals eller mere, så er dine dæk ok at køre på. 

Hvordan tjekker du dit dæktryk og for eventuelle dækskader?

På de fleste biler kan du inde i bilen finde et mærke, som fortæller dig hvad din bils dæktryk skal være på. Alternativt kan du nogle gange finde det i handskerummet, dørkanten eller ved benzindækslet. Det veksler dog fra fabrikant til fabrikant. Det bør dog altid være at finde i bilens instruktionsbog. 

Kører du med et forkert dæktryk, kan du nogle gange mærke det når du kører i bilen. F.eks. hvis bilen hælder til venstre, kan det være et tegn på et forkert dæktryk. For din egen sikkerhedsskyld (og faktisk også din pengepung) bør du altid køre med det rigtige dæktryk, så vidt muligt.

HUSK altid at tjekke dit dæktryk på kolde dæk. Du kan tjekke og justere dit dæktryk på de fleste tankstationer. Er du alene, kan du altid spørge ekspedienten i butikken om hjælp. Alternativt, så hjælper vi dig selvfølgelig også gerne på vores værksted.

Hvordan tjekker du alderen på dine dæk?

Som udgangspunkt er der ikke en udløbsdato på dæk, men du bør alligevel regne med at levetiden på et dæk er omkring 5-6 år før det bør udskiftet. Dæk kan nemlig både blive hårde, mørne og stive, og det er selvfølgelig ikke optimalt for hverken din sikkerhed eller bilens køreegenskaber.

På siden af dækket kan du altid se, hvornår dækket er produceret. Det du skal kigge efter er et DOT-mærke, som sidder på alle dæk og består af fire tal. De to første tal angive ugenummer og de sidste to angiver årstal. Du kan se et eksempel i slutningen af denne side. 

Hvilket dæktype, dækstørrelse og fabrikat bør du vælge?

Det er vigtigt, at gøre sit bedste for at finde det rigtige valg, når du skal købe nye hjul til din bil. Hjul der ikke passer til din bilmodel, kan nemlig gøre bilen mere usikker. Ligeledes kan det være ulovligt at køre på de forkerte hjul. Det er derfor vigtigt, at du køber de rigtige, når du f.eks. mangler vinterhjul til din bil. 

Er du i tvivl, kan du selvfølgelig altid ringe til os. Så vil vi gerne hjælpe dig videre og eventuelt tilbyde dig at bestille de rigtige hjem. 

Det er ligeledes vigtigt, at du kører med de rigtige dæk i forhold til årstiden. Alle vinterdæk har et snefnug eller lignende på siden af dækket, så du ikke er i tvivl om det er et vinterdæk eller ej. Alternativt kan man købe et sæt helårsdæk, hvis man hovedsageligt kører inde i byen. 

Book værkstedstid

Det skal være nemt at være ejer af en Hyundai. Derfor holder vores online booking åbent 24/7. Spring telefonkøen over og book nemt og hurtigt tid til eftersyn af din bil. Du skal blot indtaste dine oplysninger og finde den tid, der passer dig. Så står vi klar til at tage os godt af din bil.

Giv os et kald

Vi er i både Nørresundby, Hjørring og Frederikshavn, så du kan selv vælge hvilken afdeling du vil i kontakt med. 

Frederikshavn

Book værkstedstid

Det skal være nemt at være ejer af en Hyundai. Derfor holder vores online booking åbent 24/7. Spring telefonkøen over og book nemt og hurtigt tid til eftersyn af din bil. Du skal blot indtaste dine oplysninger og finde den tid, der passer dig. Så står vi klar til at tage os godt af din bil.

Book en prøvetur i

Book en prøvetur ved at vælge din ønskede afdeling forneden.

Kontakt os ang.

Har du spørgsmål, eller bare nysgerrig omkring bilen, så skriv til os her, så vil vi hjælpe dig.
Husk vi er i både Nørresundby, Hjørring og Frederikshavn, så du kan selv vælge hvilken afdeling du vil i kontakt med.